Personal /Dinàmica del paisatge i biodiversitat
Alcaraz Capsada, Júlia
Biodiversitat i ecologia del paisatge
   

Graduada en Biologia (Menció en Biodiversitat) per la Universitat de Barcelona el 2018.

Màster en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat (Especialitat en Gestió i Diversitat de Fauna i Flora) per la Universitat Autònoma de Barcelona el 2019.

Els meus interessos es centren en la conservació i la gestió de la biodiversitat, l’ornitologia i l’àmbit forestal. Actualment estic realitzant la tesi doctoral, centrada en l’estudi dels rapinyaires forestals, la biodiversitat forestal i el canvi global, co-dirigida per en Lluís Brotons (CTFC) i en Santi Mañosa (Universitat de Barcelona). Anteriorment he estat diversos anys estudiant la nidificació d’aquest grup d’ocells i la seva resposta a impactes antròpics i climàtics en el marc del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona.

Sóc vocal a la Junta Directiva de l’Institut Català d’Ornitologia i anteriorment he treballat com a tècnica al CTFC i com a freelance per a la Institució Catalana d’Història Natural, i he col·laborat amb el Centre de Fauna de Torreferrussa i el Centre de Documentació de Biodiversitat Vegetal de la UB. M’agrada tant la feina de camp com la d’oficina, i gaudeixo molt fent divulgació i apropant el coneixement científic a les persones, quelcom que considero molt important per l’avenç i la millora de la societat.